Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

“Αναζητώντας τον Αττίκ” στο Παλλάς: Θεατράκι μικρό μαντρωμένο από ταλέντα…

ααα

Είναι κάποιες παραστάσεις που ανέβηκαν στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος τις είδε, τις έβαλε στην καρδιά του, τις αγάπησε αλλά δεν τις …χόρτασε και θέλει να τις ξαναδεί. Μία από αυτές, είναι και η παράσταση Αναζητώντας τον Αττίκ, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου.

Όταν παρουσιάστηκε στο θέατρο Badminton -ένα από τα καλύτερα θέατρα της Αθήνας που τόσο άδικα είχε άδοξο τέλος- όλοι μιλούσαν γι΄αυτήν. Η χθεσινή πρεμιέρα του ανανεωμένου Αττίκ στο θέατρο Παλλάς, έδειξε ότι τώρα, δεν θα σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτήν.


Τι κι αν ήταν η πρεμιέρα, είχες την αίσθηση ότι παίζεται μήνες στο Παλλάς.

Από τις σπάνιες φορές σε τέτοια θεάματα υπερπαραγωγή για τα ελληνικά δεδομένα όπου τεχνικά όλα λειτούργησαν άψογα και ερμηνευτικά η απόδοση πλησίαζε τόσο κοντά στο τέλειο. Η Σοφία Σπυράτου, ο θίασος και όλοι οι συντελεστές, δεν έκαναν εκπτώσεις σε τίποτα και το αποτέλεσμα αποζημίωσε και τον πιο απαιτητικό θεατή. Η Σοφία Σπυράτου προσέχει πολύ τις παραστάσεις που υπογράφει. Όλη η διανομή, από το θέατρο που θα ανεβεί το έργο μέχρι και τον τελευταίο χορευτή, μόνο τυχαία δεν είναι. Εδώ έχει συνοδοιπόρο τον Μιχάλη Αδάμ που σε τέτοιους δύσκολα οικονομικά καιρούς, τολμά χωρίς φόβο αλλά με πάθος και επίσης, τις Θεατρικές Σκηνές που φιλοξενούν στο Παλλάς αυτή την παραγωγή. Κρίμα όμως που θα παιχτεί για τόσο λίγο διάστημα -οπότε προγραμματίστε άμεσα να το δείτε- ενώ, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να υπολογοστεί στο χειμερινό ρεπερτόριο του Παλλάς διότι πρόκειται για ένα γερό χαρτί.
Η Σοφία Σπυράτου έστησε μια κεφάτη μουσική παράσταση, στηριζόμενη στην ιστορική και μουσική έρευνα με τη γνώση και το κύρος του Λάμπρου Λιάβα, με ευφυή στιχουργικά ιντερμέδια που υπογράφει ο Γιάννης Ξανθούλης, με εκπληκτικές ενορχηστρώσεις και  διεύθυνση της ορχήστρας από τον Θόδωρο Κοτεπάνο, φωτισμούς του μαιτρ Λευτέρη Παυλόπουλου, ενώ ο Μανόλης Παντελιδάκης  επιμελήθηκε τα καινούργια εντυπωσιακά σκηνικά και τα υπέροχα κοστούμια.

Η παράσταση είναι γεμάτη τραγούδια, χορό, χρώμα, θέαμα, εκπλήξεις και ρυθμό. Οι πρωταγωνιστές Ζωζώ Σαπουντζάκη,  Άκης Σακελλαρίου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κατερίνα Παπουτσάκη, Νάντια Κοντογεώργη, Μίνως Θεοχάρης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, καθώς και μια μεγάλη ομάδα από ταλαντούχους ηθοποιούς αποδίδουν με περίσσιο κέφι και όρεξη τους απαιτητικούς ρόλους τους, ενώ η πολύ καλή χημεία μεταξύ τους -πέρα από τη σκληρή δουλειά που είναι φανερό ότι έγινε, είναι από τα θετικά στοιχεία για την επιτυχία της παράστασης. Επιπλέον, η Σοφία Σπυράτου κατάφερε να αναδείξει από τον κάθε ηθοποιό, τα καλύτερα υποκριτικά τους προσόντα -και στο τραγούδι- που είναι μεγάλη ευκαιρία για όλους, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν και πώς μπορούν να αξιοποιηθούν καλύτερα από τους σκηνοθέτες και παραγωγούς.

Ο Άκης Σακελλαρίου είναι η ιδανική επιλογή για τον Αττίκ.

 Όχι μόνο επειδή έχει την εμπειρία από το προηγούμενο ανέβασμα, αλλά κυρίως λόγω της εξέλιξής του στο μουσικό θέατρο που τον καθιστά πλέον απαραίτητη υπολογίσιμη δύναμη. Η Νάντια Κοντογεώργη είναι θαύμα, το Σιγαρέτο και Η μεγάλη χίμαιρα που ερμηνεύει, είναι από τα πιο δυνατά σημεία στην παράσταση, η Κατερίνα Παπουτσάκη θα σας εντυπωσιάσει και στο Χωρίς Εσένα θα σας καταπλήξει, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης είναι η αποκάλυψη, του πάει το ελληνικό μιούζικαλ πολύ, ο Μίνως Θεοχάρης ξεπερνά τις προσδοκίες με καλύτερη στιγμή του την Παπαρούνα και ο Αντώνης Καφεντζόπουλος είναι στα καλύτερά του, στη La cumparsita είναι απολαυστικό δίδυμο με την Ζωζώ Σαπουντζάκη. Ξεχωρίζουν επίσης ο Δημήτρης Γαλάνης (σταθερή αξία στα μιούζικαλ) και η Χλόη Μάντζαρη

α2

Είναι εμπειρία να βλέπεις την Ζωζω Σαπουντζάκη στη σκηνή, όπου εμφανίζεται… ουρανοκατέβατη κι από εκεί και μετά οι εκπλήξεις με τις εμφανίσεις της, διαδέχοντα η μία την άλλη. Κι όταν τραγουδάει πάνω σε ένα φεγγάρι το πιο αγαπημένο τραγούδι του Αττίκ, το Πόσο λυπάμαι, είναι τόσο συγκινητική που σε μαγεύει!

αα3
‘Ακης Σακελλαρίου

αα6
Νάντια Κοντογεώργη

αα5
Μίνως Θεοχάρης, Κάτερίνα Παπουτσάκη

αα1
Αντώνης Καφετζόπουλος

αα2
Kωνσταντίνος Ασπιώτης

α3
Κατερίνα Παπουτσάκη

α1
Δημήτρης Γαλάνης

1
Ακόμα κι αν είχατε την παράσταση στο πρώτο της ανέβασμα, αξίζει να την δείτε στο Παλλάς, είναι εμπλουτισμένη με νέα κείμενα και τραγούδια, ανανεωμένη με θίασο dream team και σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε!

Η φράση στον τίτλο Θεατράκι μικρό μαντρωμένο από ταλέντα, είναι στίχος του Γιάννη Ξανθούλη από τον Ύμνο της Μάντρας, πάνω στο σκοπό από το Φαληράκι του Αττίκ
Πάρτε μια πολύ μικρή γεύση με στιγμιότυπα από την παράσταση, που κρύβει πολλές εκπλήξεις:

2

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ

Μουσική έρευνα – κείμενα: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Στιχουργικά ιντερμέδια: Γιάννης Ξανθούλης
Ενορχήστρωση – μουσική διεύθυνση: Θόδωρος Κοτεπάνος
Σκηνικά – κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμού: Λευτέρης Παυλόπουλος
Παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ

Στον 25μελή θίασο πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά)
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
  • ΜΙΝΩΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
  • ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΝΑΝΤΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗ
  • ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
  • ΑΚΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
και η
  • ΖΩΖΩ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ
Μαζί τους οι:
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΑΛΑΝΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΧΛΟΗ ΜΑΝΤΖΑΡΗ
  • ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:
211 8005141 – ΤΑΜΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΛΛΑΣ

www.viva.gr

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 2118005141

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

ΤΕΤΑΡΤΗ: 19:30 – ΠΕΜΠΤΗ: 20:30 – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ: 20:30 – ΚΥΡΙΑΚΗ: 19:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου